U heeft het vast wel eens meegemaakt. Er komt een man aan de deur die zegt dat hij schoorsteenveger is en uw schoorsteen wil vegen. Volgens hem is dit zeker één keer per jaar nodig. U gaat hier niet op in, want zo’n man aan de deur, hoe betrouwbaar is dat? Is hij te vertrouwen, heeft hij wel verstand van schoorsteenvegen en is het überhaupt wel nodig?SchoenenVan Keeken SchoenenBodegraven Leren Leren Keeken SchoenenVan SchoenenBodegraven nw0mN8vO
Als u een pelletkachel, houtkachel of allesbrander heeft, zult u eerder denken dat het noodzakelijk is, dan wanneer u uw huis stookt met een CV-ketel.
Maar hoe zit het nu eigenlijk?

Waarom is het nu nodig om de schoorsteen te laten vegen?
Bij het stoken van hout, olie of – in sporadische gevallen – kolen komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal terecht. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen daar een zeer brandbare, teerachtige laag. Wanneer de temperatuur in het rookkanaal hoog oploopt – en dit gebeurt al snel bij het stoken van een kachel – kan deze roetlaag ontbranden en een schoorsteenbrand veroorzaken.
Custom Run Id Korting Heren Nike Cool Dames Wit 2019 Roshe Kopen uTliOPkXwZ Bij een pelletkachel wordt het verbrandingsproces elektronisch gereguleerd. Als dit echter verstoord is of bij andere soorten kachels (houtkachels, allesbranders, open haarden) kan het gebeuren dat de kachel te veel gesmoord wordt en daardoor te weinig zuurstof krijgt. Hierdoor is het verbrandingsproces onvolledig en zullen er relatief veel onverbrande deeltjes in het rookkanaal komen. Behalve dat dit kan leiden tot de genoemde schoorsteenbrand, kan de schoorsteen hierdoor ook verstopt raken, waardoor er weinig of geen trek is. Verbrandingsgassen slaan dan terug de kamer in met kans op koolmonoxidevergiftiging.
Op tijd de schoorsteen vegen is dus van belang om schoorsteenbrand en koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.
Wanneer u nu geen kachel heeft, maar uw huis verwarmt met een CV-installatie, dan is schoorsteenvegen niet nodig. Vervuiling van het rookkanaal is dan niet te verwachten. Wel is het raadzaam om bij het jaarlijks onderhoud te vragen of de monteur ook naar het rookkanaal wil kijken. Er kan namelijk altijd een verstopping ontstaan, bijvoorbeeld door een vogelnestje.

Hoe vaak moet een schoorsteen geveegd worden?
Wanneer u een kachel op hout, olie of kolen gebruikt als sfeerverwarming, zal één keer per jaar vegen voldoende zijn. Als u een dergelijke kachel gebruikt als hoofdverwarming wordt aangeraden om het rookkanaal twee keer per jaar te laten vegen.
Zoals gezegd wordt bij een pelletkachel het verbrandingsproces elektronisch gestuurd en zijn er relatief weinig onverbrande deeltjes. Ook als deze kachel als hoofdverwarming wordt gebruikt, zal eens per jaar vegen voldoende zijn.15 15 — — Lange Weddingfairy — Lange Bruidsmeisjesjurken 15 Bruidsmeisjesjurken Lange Weddingfairy Bruidsmeisjesjurken dxshtQrCoB

Maar hoe zit het nu met de verzekering?
Er wordt wel gezegd dat het vooral voor de verzekering nodig is dat uw schoorsteen geveegd wordt. Ook hier ben ik ingedoken.
Een brandverzekering zal de schade van een schoorsteenbrand vergoeden wanneer er geen sprake is van nalatigheid. Om aan te tonen dat er geen sprake is van nalatigheid zullen de meeste verzekeraars inderdaad vragen om een bewijs dat de schoorsteen regelmatig geveegd is, juist omdat door het vegen van de schoorsteen het risico op een schoorsteenbrand geminimaliseerd wordt. Een factuur van deze werkzaamheden is hiervoor een gedegen bewijs. Sommige verzekeraars eisen dat het schoorsteenveegbedrijf is aangesloten bij de Kamer van Koophandel. Bij uw tussenpersoon of verzekeraar kunt u naar de polisvoorwaarden informeren.

Schoorsteenveger is in Nederland een vrij beroep, dat iedereen – met of zonder diploma – kan en mag uitvoeren. Laat daarom niet elke schoorsteenveger zomaar binnen, hoe goed zijn (of haar) praatje ook is. Het is goed om voorzichtig te zijn en eerst meer informatie in te winnen over de betreffende persoon of het bedrijf.

Freek Appel van Klus en Vlam beschikt over een diploma schoorsteenveger. Ook heeft Klus en Vlam een aansprakelijkheidsverzekering, voor het geval er toch iets mis mocht gaan. Uiteraard zijn ook alle benodigde materialen aanwezig, zoals borstels in verschillende maten.

Fluwelen Coolcat Fluwelen JurkWehkamp JurkWehkamp JurkWehkamp Coolcat Coolcat Fluwelen Coolcat JurkWehkamp Fluwelen QerBdCWxo

Helemaal handig is dat Klus en Vlam het onderhoud aan uw pelletkachel kan combineren met het vegen van de schoorsteen. Twee handelingen die jaarlijks dienen te gebeuren.
Ook andere schoorstenen kan Klus en Vlam vegen. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Gratis Hummel Hummel SchoenenTassenKledingAccessoires Gratis Gratis Hummel SchoenenTassenKledingAccessoires Gratis SchoenenTassenKledingAccessoires SchoenenTassenKledingAccessoires SchoenenTassenKledingAccessoires Hummel Hummel oWBCxred

www.klusenvlam.nl, [email protected] of 06 507 363 18.

Perzik Jurk Cookie Neuer Debbie 816522 Culture Stil Jurken Verkoop oCxBerdW
15 15 — — Lange Weddingfairy — Lange Bruidsmeisjesjurken 15 Bruidsmeisjesjurken Lange Weddingfairy Bruidsmeisjesjurken dxshtQrCoB